Gezonde voeding, beweging en rust vormen de basis voor een gezonde geest in een gezond lichaam maar helaas leven we in een tijdperk en omgeving waar deze 3 elementen niet volstaan of niet altijd in voldoende mate mogelijk zijn. 

Om mijn energiepeil hoog te houden, neem ik Mood in combinatie met Q10. Dat kan je lezen in een vorige blogpost. Mood neem ik niet het hele jaar door. Ik wissel het supplement af met het duo Daily Boost en Mighty Nine. Q10 neem ik wel elke dag. Om mijn spieren de nodige ontspanning te geven, gebruik ik Water Relax. Hierover vertelde ik hier eerder al.

Give yourself a break

Ik ben niet bang van een beetje stress. Af en toe een stressprikkel zoals een koude prikkel vind ik gezond als aanhanger van een intermitterende levensstijl. Je wordt er sterker van. Tal van langdurige stressbronnen hebben echter een negatieve impact op het lichaam, net als milieuvervuiling en ongezonde gewoonten.
Misschien ken je de term vrije radicalen? Dat zijn ongewenste stoffen in ons lichaam die geneutraliseerd worden door zogenaamde anti-oxidanten. Hoe hard ik ook mijn best doe om gezond te leven, aan bepaalde externe schadelijke factoren zoals luchtvervuiling kan men niet ontsnappen. Mijn dagelijkse dosis anti-oxidanten High Tech AOX stelt me gerust. Meer info over dit product vind je hier.

Slapen als een roos

Vermoeidheid door niet goed te slapen doet geen deugd aan ons stressniveau. Voor je het weet kom je in een vicieuze cirkel terecht. Hoe ouder je wordt, hoe vaker goed slapen minder evident is. Bij mij is het vooral een kwestie van op tijd in bed geraken. Ik ben een ochtendmens dus het uur voor middernacht heb ik nodig om te slapen.

Opstaan om 6u of vroeger is dagelijkse kost. Uitzonderlijk eens uitslapen in het weekend betekent de wekker instellen op ten laatste 7u. Ik wil immers vroeg gaan lopen of zwemmen, anders komt het er niet meer van. Op zomerochtenden hou ik van fietsen richting Damme of Zeeland om de zon te zien opkomen voor ik aan de werkdag begin. Dat geeft me energie en de nodige mentale rust voor de rest van de dag.

Het blijft waken over een aanvaardbaar aantal uren slaap. Voor een optimale slaapkwaliteit, eet ik in principe niet meer na 18u tenzij ik mijn vasten window verschuif om niet de ongezellige te zijn die niet eet tijdens een diner. Ik probeer ook ten laatste om 21u een avondtraining af te ronden. Food prepping of zuurdesembrooddeeg maken als afsluiter van de avond, brengen me tot rust. Lichaamsverzorging eindigt meestal met stretching en een kleine meditatie op de spijkermat. Mijn slaapritueel rond ik af met een capsule Omega Zen. Dat is een supplement met omega 3 visolie uit duurzame visvangst (MSC-label) en saffraan. In het kort: saffraan helpt voor een betere nachtrust. Meer info lees je hier.

Disclaimer

Ik geef enkel mijn persoonlijke ervaring als gezonde volwassen gebruiker van de supplementen. Ik ben geen gezondheidsprofessional. Als je zwanger bent, borstvoeding geeft of gezondheidsklachten hebt, informeer je bij je arts.

 

 


Laat een reactie achter

×