Hoe ik bij MOS terecht kwam.

Ik at gezond en vond dat ik geen supplementen nodig had. Overtuigd al het nodige uit mijn voeding te halen, was suppletie - in mijn ogen - betalen voor gebakken lucht. Bovendien was ik erg sceptisch tegenover eiwitshakes. Dat was voor mensen die niet graag aten of hiermee maaltijden vervingen in de hoop snel vet te verliezen.
Tot ik mij in de lente van 2022 afvroeg waarom ik keer op keer na lange fietsritten uitgehongerd was en de rest van de dag uitgeput niet veel meer waard was. Onderweg at ik immers sportrepen en in mijn bidon zat poeder met o.a. magnesium. Zou het de leeftijd zijn? Was de grens van mijn druk leven bereikt en niet langer combineerbaar met sport? Nochtans was sport al jaren wat mijn
batterijen oplaadde en mijn hoofd leegmaakte.
Een kennis raadde me aan om MOS binnen te stappen. Dus dat deed ik. Maar nog steeds met een argwanende mindset. Lore en Hélène legden me uit dat het volkomen normaal is dat je lichaam ondersteuning nodig heeft om optimaal te blijven functioneren in een intense combinatie gezin, werk en sport. Onder het motto van baat het niet, dan schaadt het niet, zou ik uitproberen of supplementen en eiwit-shakes voor mij een verschil maakten.

Energie boosten

Ik startte met een 30-dagen kuur Mood. Dit voedingssupplement bevat een mix van aminozuren, vitamines en adaptogenen. Dat zijn stoffen die helpen om de balans in het lichaam te herstellen. Ze versterken de weerbaarheid en helpen tegen stress. Mood bevat de adaptogenen rhodiola en ginseng. Mood bevat eveneens een reeks B-vitamines die het energiemetabolisme ondersteunen en zo de vermoeidheid helpen verminderen. Het aminozuur is het grootste bestanddeel en is belangrijk voor de energieproductie. Er zit 2 gram L-carnitine in een portie, dat kan je niet via voeding binnenkrijgen. Meer info over de ingrediënten van Mood vind je hier.
Daarbij nam ik 2 capsules Dynamic Q10 zolang ik onder een totaal van 8 uren training per week bleef. Zodra mijn trainingsuren opgedreven werden tot 16 uren per week, nam ik er 3 of 4 in. Ook dit supplement bevat een stof die je nodig hebt voor je energetisch metabolisme maar onvoldoende uit voeding kan halen. Het betreft het co-enzym Q10 (Ubiquinol). Vanaf 40 jaar neemt de behoefte om
dit in te nemen bovendien toe want dan kan het lichaam de omzetting van ubiquinon naar ubiquinol minder goed bolwerken. Dynamic Q10 bevat enkel ubiquinol. Meer info vind je hier.
In minder dan twee weken waren mijn vooroordelen over supplementen volledig van tafel geveegd.
Voor mij was het effect baanbrekend en de impact enorm. Mijn batterijen konden weer echt opladen. Sindsdien ben ik altijd supplementen blijven nemen, ook in sportief kalmere perioden.
Welke supplementen ik nog neem en hoe dat gekomen is, vertel ik in een volgende blogpost.

Geen boefkick meer na het fietsen

Ik begon ook met een voedingstraject bij Lore "Lota Lifestyle", afgestemd op mijn triatlon trainingen. Een van de redenen waarom ik zo’n honger had na het fietsen en doodmoe werd, was dat ik te weinig at omdat ik ergens wist dat de suikerrijke sportvoeding tijdens de rit niet goed was voor mijn lijf. Het bananenbrood en de zelfgemaakte sportrepen van Lores recepten werden mijn nieuwe brandstof op de fiets. De eiwit-shakes werden ingeschakeld als recupvoeding na trainingen die iets langer waren, ook na lange loop- en zwemtrainingen.
Het effect was er onmiddellijk. Letterlijk vanaf dag 1. Ik heb nooit meer honger gehad na lange fietsritten en wat er daarna nog op het programma stond, geen kat kon aan mij merken dat ik voordien een dikke 100 km op de koersfiets afgelegd had.

Leuke extra’s

Iedereen is anders maar iedereen heeft volgens mij baat bij de producten van Rainpharma. Probeer het en je wordt gegarandeerd overtuigd van de voordelen van de supplementen en eiwitshakes. Het beste is om naar de winkel te komen en je te informeren zodat ook jij optimaal geholpen kan worden. In mijn geval was dit de zoektocht naar wat ontbrak in mijn sportieve levensstijl om mijn energie op peil te houden. Missie volbracht en wat mooi meegenomen was: na een tijdje kreeg ik sterkere nagels, een mooiere huid en gezonder haar.

Disclaimer

Ik geef enkel mijn persoonlijke ervaring als gezonde volwassen gebruiker van de supplementen. Ik ben geen gezondheidsprofessional. Als je zwanger bent, borstvoeding geeft of gezondheidsklachten hebt, informeer je bij je Hélène of Lore.  Dit hebben de nodige opleidingen gevolgd om jullie professioneel te begeleiden en indien nodig verwijzen zij jou graag door.

Laat een reactie achter

×