Waarom ik bij MOS gebleven ben

Eerder vertelde ik al over mijn weerstand tegen supplementen. Die weerstand werd bevestigd door dagelijkse inname van een magnesium-supplement van een breed gekend merk.

Bovendien had ik geen flauw benul van de waarde van goede supplementen. Magnesium was voor mij magnesium. Goed voor de vermoeide spieren. Verder reikte mijn kennis niet. Het tabletje nam ik als een vorm van gemoedsrust omdat ik veel sportte en soms last had van krampen tijdens het zwemmen of in mijn slaap. Echt helpen deed het niet maar misschien zou het erger geweest zijn als ik niets nam?

Krampen in de Plas

Het moet een vreemd zicht geweest zijn in het stedelijk zwembad. Een vrouw van middelbare leeftijd getooid met badmuts en zwembril die tijdens een zwemtraining in het snelle baantje plots aan de rand hangt te kermen omdat de kuit of hamstring in een kramp springt, wachtend tot het euvel voorbij is. Regelmatig gebeurde dat. Minder grappig als het zich in de Sint-Pietersplas voordeed tijdens een open water training. Gelukkig kon ik me indien nodig aan mijn saferswimmer vastklampen. (verplichte veiligheidsboei die met een koord aan je middel hangt)

Hélène had me aangeraden Water Relax te gebruiken omdat daarin 5 vormen van magnesium zitten met elk hun eigenschappen. Zodra mijn grote doos van het gekend merk op was, zou ik overschakelen naar Water Relax. Het merk dat ik gebruikte bevatte enkel de vorm magnesiumglycerofosfaat wat goed is voor soepele spieren, meer energie en geestelijke veerkracht. Deze vorm zit ook in Water Relax. De vier overige in Water Relax zijn magnesiummalaat, magnesium- bisglycinaat, magnesiumcitraat en magnesiumtauraat. Bovendien is het supplement orthomoleculair samengesteld. Door deze vijf verschillende vormen samen te voegen, streeft Rainpharma naar een optimale opname en werking. Verder zit er o.a. ook kalium in die samen met magnesium mogelijk maken dat spieren ontspannen.

Het is zeker niet zo dat ik door de overschakeling naar Water Relax nooit meer spierkrampen had maar de frequentie en intensiteit namen wel sterk af. Vroeger kreeg ik ongeveer 1 op de 4 zwemtrainingen een kramp. Ondertussen krijg ik nog zelden een klein krampje. Had ik het geweten, dan had ik mijn oude doos direct weggegooid en niet gewacht om over te schakelen.

Ik voel mij globaal genomen goed in mijn vel. Ik ben overtuigd dat dit een en-en-verhaal is: gezond eten, aangevuld met goede supplementen, bewegen in de natuur en een positieve mindset versterken elkaar. De supplementen zijn voor mij ondertussen een onmisbaar element geworden en bij MOS kan ik hiervoor terecht voor prima advies. Je kan al raden dat mijn ontdekkingsreis niet gestopt is bij Water Relax. De volgende keer vertel ik over High Tech AOX en Omega Zen.

Disclaimer

Ik geef enkel mijn persoonlijke ervaring als gezonde volwassen gebruiker van de supplementen. Ik ben geen gezondheidsprofessional. Als je zwanger bent, borstvoeding geeft of gezondheidsklachten hebt, informeer je bij je arts.


Laat een reactie achter

×