Wist je dat het grootste orgaan van het menselijk lichaam de huid is? We hebben er dus alle belang bij om een gezonde huid na te streven. En wie wil nu geen mooie huid?

Wat ik als scepticus denk over een mooie en gezonde huid? Dat enkel producten smeren niet helpt. Ook niet de ingenieuze in laboratoria ontwikkelde en van marketing woorden doordrenkte, gels, fluids, serums, crèmes. Ouder worden we - hopelijk - allemaal en sprookjes van cosmetica merken die eeuwige jeugdigheid beloven, overtuigen mij niet. Bovendien heb ik een voorkeur voor natuurlijke producten en wil geen vergif op mijn lijf smeren. Het mag niet veel tijd in beslag nemen of omslachtig te gebruiken zijn. Er bestond geen enkel merk dat voldeed aan mijn verwachtingen en waarin ik me kon herkennen met mijn levensstijl. Dat dacht ik. Tot ik bij MOS Brugge lichaamsverzorging met Rainpharma ontdekte.

Wat ik doe voor een gezonde huid

In de eerste plaats probeer ik gezond te leven. Niet roken, voldoende water drinken, uitstekende supplementen toevoegen aan een zo zuiver mogelijk voedingspatroon, voldoende bewegen in de buitenlucht, me omringen met positieve mensen. Wat vroeger in bed duiken is een werkpunt en alcohol schrappen, zou ook nog een optimalisatie kunnen zijn. Dat klopt. Ik hou echter enorm van een occasioneel glaasje. Schotse single malt, champagne en ouzo. Het vooruitzicht deze drie nooit meer te proeven, stemt met somber dus ga ik die kleine pleziertjes niet schrappen. Tot daar de binnenkant. Als deze basis niet klopt dan kan je je huid niet redden met zalfjes, denk ik dan.

Welke producten staan in mijn badkamer? Rainpharma lichaamsverzorgingsproducten. Omdat ze eenvoudig in gebruik zijn, genderneutraal, voor elke leeftijd en enkel natuurlijke ingrediënten bevatten. Ze ruiken bovendien heerlijk en doen wel wat ze beloven: in een en-en-verhaal met een gezonde binnenkant ondersteunen ze de huid.

Volgende producten gebruik ik

 1. Skin Wash (Lemon, Orange en Bonjour)
 2. After Oil (Nature Après La Pluie)
 3. Prebiotic Skin Lotion
 4. Body Oil (Pure Pascal)
 5. Advanced Precleanser
 6. Clever Night Remedy
 7. Comforting Clay Mask
 8. Dedicated Face Wash
 9. Elementary Toning Mist
 10. Faithfull Face Guard
 11. Revitalising Footh Bath Oil
 12. Freshen Up
 13. Balancing Shampoo
 14. Stay Golden
 15. Natural Daylight Defence

Dat ziet er veel uit maar met deze lijst is alles gedekt om mijn lichaam zo puur mogelijk te verzorgen. Ik koop bijvoorbeeld al jaren geen deo meer en toen mijn laatste eau de parfum op was, ben ik de lichaamsolie van Pure Pascale gaan gebruiken. Heerlijk! Het enige wat ik nog mis in het assortiment is een alternatief op tandpasta. Hiervoor gebruik ik zero waste tandpastatabletjes.

Hoe ziet mijn ochtend ritueel er uit?

Ik sta op tussen 5u en 6u en drink een glas water. Sommige dagen ga ik onmiddellijk sporten en stel mijn lichaamsverzorging uit tot na de training. In de badkamer neem ik één pompje Dedicated Face Wash en stap in de douche. Ijskoud water op mijn gezicht, kraan dicht en smeren maar. Dan ga ik met mijn lijf onder het ijskoude water. Soms maak ik mijn haar nat om het met de Balancing Shampoo te wassen maar meestal niet want na elke zwemtraining was ik het toch al. Als mijn lichaam nat is en de koudeprikkel haar werk gedaan heeft, doe ik de kraan weer dicht, en neem één pompje Skin Wash om me ermee in te wrijven met de Body Wonder Towel. Dat scrubt goed en laat het product schuimen. Afspoelen en dan ofwel met één pompje After Oil insmeren en weer afspoelen ofwel smeer ik me na het douchen in met Prebiotic Skin Lotion. Afhankelijk van mijn goesting. Meestal gebruik ik de After Oil. Dan ben ik 5 minuten verder.

Dan gebruik ik de Elementary Toning Mist om mijn gezicht te verwennen, gevolgd door een korte massage terwijl ik Faithfull Face Guard aanbreng. Om de drie dagen breng ik eerst Stay Golden aan om mijn gezicht een sun-kissed kleurtje te geven. Als ik wat meer tijd heb, gebruik ik het Comforting Clay Mask. Mijn decolleté en polsen smeer ik in met de Pure Pascal Body Oil omdat dit niet alleen zijdezacht is maar ook heerlijk ruikt en me doet dromen van botanische plaatsen. Occasioneel gebruik ik Freshen Up ter vervanging van deo. Ook dit duurt 5 minuten.

Hoe ziet mijn avondverzorging er uit?

Ik smeer een erwtje Advanced Precleanser over mijn gezicht. Dan maak ik mijn handen nat en masseer mijn gezicht om de melkachtige substantie er daarna af te spoelen. Op mijn droog gedept gezicht breng ik dan als nachtcrème Clever Night Remedy aan. Beide voelen als pure weldaad en zijn top! Dat duurt 3 minuten.

De verzorgingsproducten van Rainpharma zijn niet de goedkoopste op de markt maar ze zijn zuinig in gebruik en doen echt wat ze moeten doen. Topkwaliteit. Voor mij zijn ze absoluut hun prijs waard. Ze passen volledig in de gezonde levensstijl die ik nastreef en behoren tot de kleine gelukjes in mijn erg druk professioneel leven. Momentjes van zelfzorg die mee de batterijen opladen.


Laat een reactie achter

×